SMB Willems behaalde deze week het MVO-Keurmerk voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. Daarmee laten we zien dat we maatschappelijk betrokken zijn en ons inzetten voor duurzame ontwikkeling. SMB Willems ontving het keurmerk na een audit van de onafhankelijke keurmerkcommissie volgens de MVO-richtlijnen van ISO 26000.

De audit

Volgens de keurmerkcommissie is het MVO-beleid uitgebreid ingevuld binnen ons bedrijf. Bij SMB Willems is ruim 25% van de werkplekken ingevuld met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, wat goed aansluit bij het MVO-keurmerk. Ook steunen we diverse maatschappelijke organisaties, stichtingen en verenigingen, waaruit onze maatschappelijke en regionale betrokkenheid blijkt. Ook de goede ontwikkelings- en opleidingsmogelijkheden voor medewerkers droeg bij aan het behalen van het MVO-keurmerk. MVO-inspecteur Marcel de Jong: “Je voelt bij dit bedrijf algauw aan dat het MVO volledig in de genen zit, het is er van doordrongen.”

Over het keurmerk

Het MVO-keurmerk borgt diverse thema’s; duurzaam omgaan met energie en milieu, lokale betrokkenheid, stimulerende arbeidsomstandigheden, duurzaam inkoopbeleid, integere bedrijfsvoering en veiligheid en preventie. Bij bedrijven met het MVO-keurmerk is maatschappelijk verantwoord ondernemen op een structurele, praktische en financieel gezonde wijze verankerd in de bedrijfsvoering. Door het behalen van het MVO-Keurmerk voldoet SMB Willems aan alle eisen volgens ISO 26000.

 

MEER INFORMATIE?Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en de Google Privacybeleid en Voorwaarden zijn geldig.