Onze collega Hayat Issa is het talent van deze maand! Haar leidinggevende Cindy nomineerde haar niet alleen voor haar betrokkenheid en goede schoonmaakkwaliteiten, maar ook omdat Hayat een bijzonder verhaal heeft!

Hayat komt oorspronkelijk uit Somalië. Door de oorlog was het geen veilige plek om op te groeien en vluchtte Hayat samen met haar familie. Ze gingen eerst naar Jemen, maar ook hier was het niet veilig. Uiteindelijk kwamen ze in Nederland terecht. Hayat vertelt: “De Nederlandse taal leerde ik van mijn zusje. Zij ging hier naar school en leerde mij elke dag wat zij die dag had geleerd op school. Zelf kon ik uiteindelijk naar de Mavo en haalde ook mijn diploma.”

Een warm welkom

Hayat werkt sinds vorig jaar mei bij SMB Willems. “Het leukste aan mijn werk vind ik mijn collega’s en het goede contact met mijn rayonmanager Cindy. Ook de waardering vanuit klanten vind ik heel leuk. Toen ik net begon kreeg ik een warm welkom, er hing zelfs een welkomstslinger aan de deur van de werkkast. De meeste klanten zijn altijd vriendelijk en blij om je te zien. Ze zien het belang van schoonmaak in en komen aan het einde van de dag altijd even langs om dankjewel te zeggen.”

Vrijwilligerswerk 

Naast trotse schoonmaakster is Hayat ook vrijwilligster bij de gemeente Veenendaal. Zo helpt ze vluchtelingen om de Nederlandse taal en cultuur te leren. “Doordat ik meerdere talen spreek kan ik bijvoorbeeld tolken bij belangrijke gesprekken met de gemeente” zegt Hayat. “Daarnaast kom ik ook bij de mensen thuis om ze te helpen met administratieve taken. Ik vertaal alle brieven en vertel ze dat een brief in een blauwe enveloppe belangrijk is en dat ze deze niet weg mogen gooien. Ook help ik ouders bij het onderwijs van hun kinderen. In hun cultuur leren kinderen namelijk op een andere manier dan in Nederland. Ik ga mee naar gesprekken op school en leg aan de ouders uit hoe het hier op de scholen gaat.”

Hayat, wat doe jij mooi en bijzonder werk. Van harte gefeliciteerd, je hebt deze titel meer dan verdiend!

MEER INFORMATIE?    Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en de Google Privacybeleid en Voorwaarden zijn geldig.