Een beroep in de schoonmaak is allesbehalve saai! Maar weet jij eigenlijk wat zich allemaal afspeelt in de schoonmaakbranche? Graag geven we jullie een kijkje achter de schermen bij SMB Willems, ons schoonmaaktalent Miranda neemt ons daarom de komende tijd mee. In deze eerste blog vertelt Miranda meer over haarzelf en over haar werkzaamheden bij SMB Willems.

Hallo! Ik ben Miranda Gudden, 45 jaar oud en ik woon samen met mijn twee dochters in het mooie Arnhem. Ruim 12,5 jaar geleden ben ik begonnen met een baan in de schoonmaakbranche. Inmiddels werk ik alweer 4 jaar met veel plezier bij SMB Willems.

Van Arnhem naar Drenthe en weer terug 

Ik ben opgegroeid in Arnhem, maar voor de liefde ben ik verhuisd naar Drenthe. Ook mijn carrière in de schoonmaakbranche is in Drenthe begonnen. Nadat is was verhuisd, wilde ik graag weer aan de slag. Ik ben toen via internet gaan zoeken en kwam terecht bij een vacature in de schoonmaak. Een baan in de schoonmaak leek mij wel leuk en was qua tijden ook praktisch met de kinderen. Ik mocht aan de slag als schoonmaakster bij een tandartspraktijk. Hier had ik eerst wel mijn twijfels over, want ik ben zelf niet de grootste fan van de tandarts. Toch heb ik er uiteindelijk 11 jaar met plezier gewerkt. De relatie hield helaas geen stand en na lang twijfelen besloot ik toen om toch weer terug te gaan naar Arnhem.

Niet zomaar een schoonmaakster 

Eenmaal terug in Arnhem begon ik al vrij snel bij SMB Willems. Ik maak schoon bij verschillende panden zowel in de ochtend, middag als avond en werk in totaal ongeveer 33 uur per week. Waar ik het meeste voldoening uithaal tijdens het werk? Als klanten tevreden zijn! Het is leuk om te horen dat klanten blij met je zijn. Toen ik bijvoorbeeld stopte bij een pand in Oosterbeek had ik een kaartje en een doos Merci achtergelaten. Van het bedrijf kreeg ik toen later een Rituals cadeaupakket thuis gestuurd en een kaartje dat ze mij missen. Het is niet dat ze denken ‘oh het is maar een schoonmaakster’, je bent echt een onderdeel van het bedrijf en de mensen die er werken.

Bijzondere collega’s 

Op de meeste panden werk ik alleen, maar dit vind ik niet zo erg. Vaak zet ik dan een muziekje aan en ga ik lekker schoonmaken. Op één van mijn panden werk ik wel samen met een collega. Dit is niet zomaar een collega, het is ook nog eens mijn schoonzus! Ook mijn huidige vriend heb ik via SMB Willems leren kennen. Dat maakt het voor mij extra leuk om voor SMB Willems te werken, SMB Willems is altijd goed voor het personeel en denkt aan de kleine dingen. Bijvoorbeeld die ene keer dat we op complimentendag Kanjer stroopwafels kregen met een leuk kaartje of dat er een bericht wordt gedeeld op Facebook dat ze blij zijn met alle medewerkers. Dat vind ik echt leuk!

De komende tijd neem ik jullie mee en vertel ik alle ins en outs van de schoonmaakbranche. Bijvoorbeeld over liefde in de schoonmaak en gekke situaties bij opdrachtgevers. Tot snel!

MEER INFORMATIE?    Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en de Google Privacybeleid en Voorwaarden zijn geldig.