SMB Willems heeft woensdag 1 november tien Eritrese mannen op bezoek gehad in het kader van het project Vitesse Werkt! voor statushouders. Vitesse Werkt! voor statushouders is een project van Vitesse Betrokken. Vitesse Betrokken gelooft in de kracht van voetbal en dat met voetbal mensen kunnen worden  bereikt en in beweging kunnen worden gebracht. Hiermee wordt de kracht van Vitesse gebruikt in sociaal maatschappelijke projecten en/of activiteiten.

Als partner van Vitesse wil SMB Willems graag een bijdrage leveren aan haar sociaal maatschappelijke projecten. Het project Vitesse Werkt! voor statushouders richt zich op Eritrese mannen van 18 tot en met 40 jaar met een bijstands- of Wajonguitkering en heeft als doel om de deelnemers middels een voetbaltraject klaar te stomen voor een betaalde baan of studie. De deelnemers trainen tweemaal per week gezamenlijk getraind bij een voetbalvereniging. Voetbal leent zich uitstekend voor deze doelgroep, omdat veel aspecten van voetballen in teamverband ook raakvlakken hebben met werken op de werkvloer.

Aansluitend op de voetbaltrainingen krijgen de deelnemers scholing op gebied van solliciteren, netwerken en een realistisch zelfbeeld. Om de deelnemers een beter beeld te geven van de Nederlandse werkvloer worden bezoeken gebracht bij verschillende bedrijven. In dat kader werd op woensdag 1 november een bezoek aan schoonmaakbedrijf SMB Willems in Arnhem.

Directeur Tim de Jong en rayonleider Willem Huisman hebben de deelnemers een rondleiding gegeven in de huisvesting van SMB Willems en een presentatie gegeven over de verschillende functies binnen een schoonmaakbedrijf. Hierna hebben de deelnemers een basisinstructie schoonmaakonderhoud gekregen een deelgenomen aan wedstrijd ramen wassen. De ochtend is afgesloten met een gezamenlijke lunch. SMB Willems hoopt de deelnemers enthousiast te hebben gemaakt voor een baan in de schoonmaakbranche!

MEER INFORMATIE?Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en de Google Privacybeleid en Voorwaarden zijn geldig.