SMB Willems heeft op 30 juli jl. het schoonmaakonderhoud en de glasbewassing van Parkeerbedrijf Arnhem definitief gegund gekregen. De opdracht bestaat uit het schoonmaakonderhoud en de glasbewassing van parkeergarages Centraal, Langstraat en Musis en kantoor Langstraat. Het totaal aantal schoon te maken vierkante meters bedraagt circa 75.000.

De Europese aanbesteding schoonmaakonderhoud en glasbewassing van de locaties van Parkeerbedrijf Arnhem is begeleid door schoonmaakspecialist Atir B.V. uit Almere. Atir heeft bij het aanbestedingstraject voor Parkeerbedrijf Arnhem een gunningsmethodiek toegepast waarbij een praktijktoets een belangrijk onderdeel was. SMB Willems heeft deze praktijktoets als beste uitgevoerd, wat mede heeft geleid tot de gunning van de opdracht.

1 oktober jl. is SMB Willems officieel gestart met de werkzaamheden voor Parkeerbedrijf Arnhem. Na een opstartperiode van vier weken zijn zowel Parkeerbedrijf Arnhem als SMB Willems tevreden over de implementatie.

Voor het machinaal vegen van parkeergarages Langstraat en Musis werkt SMB Willems samen met haar partner en specialist op het gebied van veegwerkzaamheden Sita. Voor het schrobzuigen van parkeergarage Centraal zet SMB Willems de innovatie combinatiemachine CS7000 van Nilfisk in. Met deze combinatiemachine is SMB Willems in staat om zowel veegwerkzaamheden, schrobzuigwerkzaamheden als reinigingswerkzaamheden onder hoge druk uit te voeren.

De combinatiemachine is sinds kort bedrukt met het logo en de bedrijfskleuren van SMB Willems, waarmee SMB Willems ook ondergronds in Arnhem herkenbaar aanwezig is.

Het contract tussen Parkeerbedrijf Arnhem en SMB Willems bedraagt inclusief optionele verlengingsjaren maximaal vijf jaar. Atir controleert de uitgevoerde werkzaamheden volgens het VSR kwaliteitsmeetsysteem en voert daarnaast steekproefsgewijs een deskundige oordeel meting uit.