Gemeente Heumen en SMB Willems hebben afgelopen dinsdag het contract schoonmaakdienstverlening ondertekend. Het betreft het schoonmaakonderhoud van het gemeentehuis te Malden met een oppervlakte van circa 3.000 vierkante meter. De start van de werkzaamheden is per 1 april 2014.

SMB Willems heeft het contract gegund gekregen na een onderhands aanbestedingstraject begeleid door adviesbureau Clean Concepts uit Eindhoven. Belangrijk criterium binnen het aanbestedingstraject was de inzet van Breed medewerkers. Breed voert de Wet Sociale Werkvoorziening uit in opdracht van negen gemeenten in de regio Nijmegen. Breed begeleidt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt bij het vinden en uitvoeren van werk.

SMB Willems geeft bij Gemeente Heumen invulling aan de social return verplichting door 50% van de dagelijkse uren te laten uitvoeren door Breed medewerkers.

De gunning van het schoonmaakonderhoud van Gemeente Heumen in het algemeen en de social return invulling van 50% in het bijzonder past uitstekend in het beleid van SMB Willems om zich verder te profileren als sociale en betrokken ondernemer in de stadsregio Arnhem Nijmegen.

Op onderstaande foto mevrouw C. Melchers (Hoofd facilitaire ondersteuning Gemeente Heumen) en mevrouw P. Willems (Operationeel directeur SMB Willems).