SMB Willems en Breed slaan handen ineen om Breed-medewerkers van volwaardige werkplekken te voorzien.

In april 2015 zijn er 75 Breed-medewerkers gestart bij SMB Willems. Het samenwerkingscontract is onlangs getekend en beide partijen kijken terug op een goede start van een mooie samenwerking. De medewerkers van Breed zijn werkzaam bij gemeentepanden, sportzalen en parkeergarages van de gemeente Nijmegen.

Begeleiding

De gedetacheerde medewerkers krijgen vanuit Breed begeleiding van een werkcoach en ze hebben allemaal een consulent die ze begeleidt in hun ontwikkeling. SMB Willems zorgt voor aansturing op de werkplek. Op deze manier zorgen SMB Willems en Breed gezamenlijk voor duurzame werkplekken voor deze medewerkers.

Over SMB Willems

Met de overname van het grootste deel van de schoonmaaktak van Breed profileert SMB Willems zich nadrukkelijk als sociaal betrokken ondernemer in de Stadsregio Arnhem Nijmegen. De Breed medewerkers zijn inmiddels bijna vijf maanden werkzaam voor het schoonmaakonderhoud van gemeente Nijmegen en dat verloopt naar tevredenheid van alle betrokken partijen. De inspanningen van SMB Willems op het gebied van sociaal ondernemen hebben geleid tot het behalen van de hoogste trede met betrekking tot het keurmerk Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO), waarmee SMB Willems zich onderscheidt in de schoonmaakbranche.

Over Breed

De schoonmaaktak is het een-na-laatste leerwerkbedrijf van Breed dat wordt omgebouwd naar een groepsdetachering. In het najaar van 2015 volgt de Algemene Fiets Afhandel Centrale (AFAC). De fietsenmakers en toezichthouders worden dan ook gedetacheerd. Door het afstoten van de leerwerkbedrijven kan Breed zich volledig richten op de bemiddeling en begeleiding van de medewerkers. Zo krijgen de klanten een professionelere en meer gespecialiseerde dienstverlening.
SMB Willems en Breed tekenen samenwerkingsovereenkomst